13:22
Проект "ВИНОГРАДАР"

  

 

 

 

 

Навчальний заклад впроваджує в дію проект регіонального розвитку, який реалізовується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу «Підготовка робітничих кадрів  з професії "Виноградар" на базі ДНЗ «Татарбунарське професійно-технічне аграрне училище» з метою відродження виноградарства регіону» загальною вартістю 5 594782 грн.: з них з державного бюджету 4 800 000 грн. та 794 782 грн. з районного бюджету.

З 01.09.2018 року на базі Татарбунарського ПТАУ відкрито професію «Виноградар», підготовка кадрів за якими здійснюється за кошти державного бюджету. В 2021 році вже 90 осіб отримають диплом кваліфікованого робітника.

Завдяки проекту «Виноградар» поповнилася матеріально-технічна база навчального закладу технікою для проведення агротехнічних робіт на виноградниках:

  • трактор Беларус МТЗ 80 та Беларус 1025.2; 
  • борону дискову

    культиватор навісний

    плуг 3-корпусний

    обприскувач навісний садовий

  • Агрегат для перевезення води

  • Дріт та Інструмент для натягування шпалер Gripple

    Ямокопач

    Побутівка

    Залізобетонні стовпчики

Саджанці винограду сорт Аліготе та Одеський чорний.

 

Опорядження території для засадження молодих насаджень винограду було заплановано на 3 місяць 1 року, наразі була здійснена підготовка земельної ділянки площею 20 га для висадки садивного  матеріалу у березні-квітні 2020 року.

Але відповідно до Довідки про стан виноградних насаджень ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова» НААНУ станом на 01.03.2020 р. встановлено, що впродовж січня і лютого на території виноградарської зони України спостерігалася надзвичайно тепла погода. Кількість опадів у січні на півдні України склала 16-31 мм, а у лютому 49-57 мм. Стійкого снігового покриву впродовж зимових місяців не спостерігалося. Наразі несприятливі погодні умови не дають змоги висадити виноградні саджанці в грунт для продуктивного їх вирощування.

 У зв’язку із вищезазначеним було прийнято рішення, для збереження закуплених саджанців висадити виноград «в школку», з подальшим перенесенням його восени (жовтень-листопад) на земельні ресурси Татарбунарського ПТАУ площею 30 га. Висадження саджанців «в школку» проведено відповідно до технологічних норм.

 

Переглядів: 375 | Додав: kabak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: