10:03
ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ 2018

Робітнича професія – твоє майбутнє!

 
Щороку на передодні травневих свят в рамках профорієнтаційної роботи в Татарбунарському професійно-технічному аграрному училищі проводяться зустрічі з випускниками дев’ятих та одинадцятих класів району. На "День відкритих дверей" до нас завітали учні дев’ятих класів обох шкіл міста разом із вчителями. Гостей вітали заступники директора Ужевко В.В. та Кабак Н.О. Увазі присутніх було представлено відео презентацію кожної професії. 

 
Майбутні абітурієнти пройшлися навчальними кабінетами, де познайомилися з викладачами та майстрами виробничого навчання, побували в майстернях та лабораторіях. Особливо зацікавив молодь викладач Гринько С.Ф., який продемонстрував елемент уроку з вивчення роботи двигуна внутрішнього згорання. Викладач Демченко В.Г. представив увазі молоді діючі моделі сільськогосподарської техніки, як виготовляє для наочності власноруч.

 

По завершенню екскурсії гостям було запропоновано прийняти участь у майстер-класах з кожної професії. «Кухарі», Платонова О.М. та Скурту Т.В., надали можливість школярам попрацювати з дріжджовим тістом та ознайомили їх із прийомами оформлення обрядового весільного короваю. А учениці І-ІІІ курсу навчання продемонстрували прості й складні форми нарізки овочів та основні прийоми карвінгу – мистецтва фігурного різьблення по фруктах і овочах. На завершення майстер класу гостей пригостили смачними варениками.

  
Втамувавши голод старшокласники завітали до майстерні, де «Маляри-штукатури» допомогли кожному відчути себе в ролі справжнього майстра опоряджувальника. Майбутнім абітурієнтам розкрили секрети створення фактур за авторським дизайном та особливості їх виконання на поверхні. Окрім того великий інтерес в присутніх викликало виконання штукатурних робіт, діти наввипередки вдягали спецодяг і пробували накидати розчин на стіни та наносити шпаклювальну суміш. Майстер виробничого навчання Кулик О.М. продемонструвала школярам прийоми художнього декоративного опорядження поверхонь за допомогою рельєфних валиків.
А тим часом на спортивному майданчику вже лунала музика, де «Трактористи» влаштували справжній трек. Кожен бажаючий міг проїхатися з інструктором Карамавровим Г.Г. на машині КАМАЗ та сісти за кермо трактору МТЗ-80 разом з майстром виробничого навчання Коваленко С.І.

 
Задоволені, сповнені емоцій школярі пообіцяли приступити до навчання першого вересня вже в якості учнів Татарбунарського професійно-технічного аграрного училища, адже кожен з них сьогодні зробив свій вибір на користь професійної освіти.

Переглядів: 387 | Додав: kabak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: