10:24
День українського козацтва.

14 жовтня - свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України. Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження України. Указом Президента України 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва. Таким чином, Покрова святкується у нас не тільки як народнорелігійне, а й національне свято. З цієї нагоди Татарбунарська районна центральна бібліотека запросила учнів нашого училища відсвяткувати це свято.

                На початку заходу працівники бібліотеки ознайомили учнів із звичаями та традиціями, яких дотримувались козаки. Були продемонстровані короткі відео про прийняття у козаки та про їх бойові мистецтва. Після офіційної частини почалися конкурси для наших хлопців та дівчат: "Козацьке вбрання"(хто швидше одягнеться у козацьке вбрання), "Розшифрувальник"(розшифрувати донесення), силовий конкурс, конкурс майстерних художників на найкращий портрет козака, "Фотооко"(запам'ятати якомога більше слів і записати їх), "Медичний"(надання першої долікарської допомоги при пораненнях) для наших дівчат.

            Захід пройшов дуже плідно та весело. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному нашому житті.

 

Переглядів: 337 | Додав: kabak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: