14:19
День пам'яті жертв політичних репресій.

В Україні День пам'яті жертв політичних репресій щорічно відзначають у третю неділю травня. Цей День пам'яті і скорботи встановлено з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким насадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства і в зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору, - масових політичних репресій 1937-1938 років. 

           22 травня 2018 року учні 91-Т групи нашого училища були запрошені до читального залу Татарбунарської районної бібліотеки на тематичний захід "Великий терор". Працівники бібліотеки ознайомили учнів з матеріалами розсекречених архівів та документів СБУ, показали документальну хроніку тих подій.

              Точну кількість жертв тоталітарного режиму досі визначити неможливо. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 20-х і до кінця 80-х років XX століття в Україні було заарештовано майже 1,5 мільйона осіб. Багато з них були розстріляні, інші пройшли тюрми, заслання, каторгу, табори, примусово поміщалися в психіатричні установи. Терор і репресії зачепили майже всі верстви українського населення: вчених, політиків, військових, священиків, представників культури, селянства. 

 

            Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв політичних репресій. 

Переглядів: 346 | Додав: kabak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: