19:53
Олімпійський день.

З нагоди відзначення дня заснування Міжнародного олімпійського комітету та проведення всесвітнього Олімпійського дня в Україні, з метою реалізації Концепції національного виховання учнівської молоді, пропагування здорового способу життя, виховання гармонійного і всебічно розвиненого підростаючого поколіня 30 травня 2018 року у Татарбунарському ПТАУ відбулось свято "Олімпійський день".

          На початку заходу викладач Гринько С.Ф. провів виховну годину "Футбол - олімпійський вид спорту". Учні були ознайомлені з історією започаткування Олімпійських ігор, з деякими фактами відновлення Олімпійських ігор П'єром де Кубертеном у 1896 році; з іменами переможців олімпіад, які були та є родом з Одеського регіону, це - Василь Ломаченко, Оксана Баюл, Віктор Петренко, Юрій Чебан, Яків Железняк та інші.

         Так як футбол є олімпійським видом спорту, викладач Гринько С.Ф. та гість свята директор Татарбунарської ДЮСШ Бондарюк В.О. згадували про розвиток футболу у нашому районі у 60-80 роки ХХ століття. В той час голова колгоспу ім.Татарбунарського повстання Тур В.З. всіляко підтримував розвиток футболу у районі. Футболісти татарбунарського "Повстання"(пізніше команда "Колос") чотири роки поспіль з 1967 по 1970 ставали чемпіонами Одеської області та на протязі двох десятиліть були неодноразовими переможцями чемпіонату та кубку області з футболу, чемпіонами України серед відомств. Також було сказано декілька слів про мешканців міста та району, які прославили нашу Одещину у багатьох видах спорту: Максимчук В.М. - майстер спорту України з шашок, віце-чемпіон Європи серед ветеранів, Нан В.М. - дворазовий бронзовий призер Чемпіонату Європи з шашок серед юніорів, Дубовий В.В. - бронзовий призер Чемпіонату Європи з вільної боротьби серед юніорів, Фоменко С.Ф. - чемпіон СРСР з важкої атлетики серед сільських спортсменів та багато інших.

       У другій частині свята був проведений футбольний товариський матч між командами Татарбунарського ПТАУ та Татарбунарської ЗОШ №1 ім.В.З.Тура. Гра була дуже напруженою, було багато гольових моментів, але переможець повинен бути одним. З рахунком 3:2 перемогу одержала команда Татарбунарської ЗОШ №1 ім.В.З.Тура. Капітан шкільної команди отримав кубок та грамоту за перемогу у футбольному матчі. Кращим гравцем визнано Бєлого Андрія. Обидві команди отримали солодкий презент.

        Групи підтримки обох команд були дуже активними та емоційними.

       Бібліотекар Гатева А.В. зробила книжкову виставку "Citius! Altius! Fortius!" "Швидше, вище, сильніше!". Свято відбулося на високому рівні. Всі присутні отримали велике задоволення від побаченого та почутого.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 360 | Додав: kabak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: