16:12
День відкритих дверей в Татарбунарському ПТАУ

13 травня 2016 року в Татарбунарському професійно-технічному училищі пройшов День відкритих дверей.

На свято були запрошені учні 9-х класів із шкіл міста Татарбунари та Татарбунарського району.

Училище зустрічало гостей ошатно прибраним вестибюлем в народному стилі. Жовто-блакитні кульки, яскраві стрічки додавали приміщенню святковості і давали зрозуміти відвідувачам, що їх радо чекають.

Першим пунктом в плані Дня відкритих дверей була екскурсія навчальним закладом. Майбутні учні,  батьки та вчителі, що їх супроводжували мали змогу подивитися навчальні кабінети, познайомитись з майбутніми викладачами, що працюють в училищі. Гості познайомилися також з бібліотекою, експонатами училищного музею, лабораторіями та виробничими майстернями.

Продовжився День комп’ютерною презентацією, під час перегляду якої ,гості мали змогу за допомогою фотографій познайомитися з навчально-виробничим процесом, що проходить в училищі, з виховною роботою, з життям учнів в гуртожитку та з роботою, що учні виконують під час виробничої практики.

Самим приємним моментом для відвідувачів навчального закладу були майстер-класи, які показали майстри виробничого навчання кухарів Алексєєнко Наталя Павлівна та малярів-штукатурів Вуколов Андрій Павлович. Наталя Павлівна презентувала виготовлення виробів із здобного тіста, а потім діти отримали можливість виготовити вироби самостійно. Після того як булочки спеклися, майстер виробничого навчання пригостила ними відвідувачів свята. Ласощі вдалися напрочуд смачними, особливо ті, які діти виготовили власними руками.

Андрій Павлович презентував гостям виготовлення арочного елементу з використанням гіпсокартону, продемонструвавши таким чином один з видів робіт, який виконують учні маляри-штукатури. Потім майстер виробничого навчання показав правила нанесення декоративної штукатурки. Після майстер-класу  майбутні учні училища отримали змогу самостійно виконати нанесення шпаклівки та оформити декор.

Насамкінець, дітей на подвірї училища чекала машина ГАЗ 53- самосвал та трактор  МТЗ 892. Скільки було радості в девятикласників, коли їм дозволили проїхатись разом з інструктором по водінню Карамавровим  Григорієм Григоровичем та майстром виробничого навчання трактористів Коваленком Станіславом Івановичем. Станіслав Іванович розповів майбутнім учням училища про професію водія та тракториста, про особливості навчання в Татарбунарському училищі.

Гості залишилися задоволені екскурсією та майстер-класами майстрів виробничого навчання. Кожен з них уже зробив свій вибір на користь однієї з професій, якої навчають в ДНЗ «Татарбунарське ПТАУ». До зустрічі майбутні учні училища та професіонали своєї справи!

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 785 | Додав: kabak | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: