09:23
День пам'яті Чорнобильської трагедії.

33 роки тому, 26 квітня 1986 року, сталася найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі. Аварія на Чорнобильській АЕС змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі. 

      На початку травня бібліотекарем Гатевою А.В. була проведена тематична година "Чорнобиль - довгий слід трагедії" для учнів Татарбунарського ПТАУ. Під час заходу була проведена бесіда про ЧАЕС та причини аварії на реакторі №4, про місто Прип'ять, яке перетворилось на туристичну Мекку; було продемонстровані короткі документальні відео про трагічні наслідки цієї катастрофи та відкриття накриття над саркофагом 4 енергоблоку. 

       Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Співробітники станції, сотні рятувальників та тисячі ліквідаторів виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам'яті українського народу. 

Переглядів: 365 | Додав: kabak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: