14:05
День молоді в Україні. День Конституції України.

День молоді в Україні щорічно відзначається в останню неділю червня. 26 червня 2018 року працівники Татарбунарської районної центральної бібліотеки організували для учнів 91-Т групи нашого училища квест-гру "Детективне "бібліоагенство".

          Завданням квесту було розслідувати справу по викраденню ключа від читального залу. На початку юнаків зібрали в холі бібліотеки, де ознайомили з умовами квест-гри, тематичною книжковою виставкою та листом від "загадкового злочинця", в якому був вказаний перший пункт призначення детективного розслідування.

         В кожному відділі районної бібліотеки їх чекали завдання. В ході розслідування учасники відгадували літературних героїв за особливими прикметами; знаходили зайві слова в тексті та складали ключову фразу, яка вказувала на наступний пункт призначення; розшифровували таємні листи з "танцюючими чоловічками"; за допомогою лупи читали та відгадували загадки, проявивши при цьому свою кмітливість, спритність та увагу.

           За кожне розв'язане завдання юнаки отримували елемент пазлу, з якого наприкінці розслідування склали картину. Ця картина мала вказати на місце розташування ключа. Так, за допомогою вирішення цілої низки логічних завдань, "детективам із ТПТАУ" вдалося розплутати цей "клубок" і відкрити читальний зал, в якому на них чекала солодка винагорода.

Щороку День Конституції України відмічається 28 червня. З цієї нагоди працівники Татарбунарської районної бібліотеки провели інформаційну годину для учнів 91-Т групи.

         Конституція України - це не лише Закон законів, це - ядро подальшого розвитку й вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності та соборності України.       Працівники бібліотеки ознайомили учнів з історичними передумовами прийняття Основного Закону країни, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Учні активно відповідали на питання бліц-розминки "Моя країна - Україна!". В читальному залі бібліотеки була розгорнута книжкова виставка "Конституція - паспорт держави", де учням була запропонована правознавча та історично-довідкова література.

 

Переглядів: 443 | Додав: kabak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: