12:10
100-річчя випуску перших поштових марок України.

У 2018 році Україна святкує 100-річчя випуску перших поштових марок України. Що ж таке марки? Марки - це поштові гроші. Вони бувають двох видів: стандартні, які випускаються багатомільйонними тиражами і використовуються для оплати письмової кореспонденції, та художні, - є предметом колекціонування. В Україні поштові марки вперше з'явилися в 1918 році, в часи Української Народної Республіки. Творцями сюжетів поштових мініатюр були видатні графіки Георгій Нарбут та Антін Середа. Після УНР - більше 70 років - Україна жила без власних марок. Лише з 1992 року в країні почали друкуватися власні марки незалежної держави.

               Для відзначення 100-річчя випуску перших поштових марок, а також популяризації вітчизняної філателії, у спільній співпраці Татарбунарської центральної районної бібліотеки та бібліотеки нашого училища був проведений інформаційний експрес-огляд "Поштова марка - історія в мініатюрі". Учні дізнались про історію створення перших українських марок, ознайомились з усіма випусками стандартних поштових марок, які друкувалися з 1918 по 2017 роки.

            Про захоплення філателією розповіли у своїх виступах працівник дитячої бібліотеки Герасим Катерина та бібліограф районної бібіотеки Телятник Тетяна. Вони грунтовно розповіли про виготовлення поштових марок, їх тематику, формат, тиражі. У бібліотеці організовано тематичну викладку, на якій представлено приватну колекцію поштових марок, яка досить цікава та різноманітна. Окремо хочемо подякувати Татарбунарському відділенню Укрпошти за надані зразки діючих поштових марок, з якими мали нагоду ознайомитись наші учні.

 

Переглядів: 354 | Додав: kabak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: